Cauzele apariţiei conflictelor. Metode de a înlătura acest conflict. Va rog repedee dau 100% coroana
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
cauzele apariției conflictelor:conflictele apar atunci când sunt 2 sau mai multe opinii și nu se poate decide care opinie să o folosească.
metode de a înlătura acest conflict:ascultam opiniile tuturor,decidem la vot ce opinie folosim
Sper că te-am ajutat
te rog dă-mi coroană
Răspuns:
Salut! O sa incerc sa iti raspund la solicitare:
Conflictul este un fenomen care face parte din viata noastra a tuturor: copii, tineri sau batrani, dar daca stim cum sa il eliminam "elegant", acesta nu poate degenera!
Trebuie sa stii de la bun inceput ca suntem diferiti, suntem unici si avem caractere si personalitati diferite, dar atunci cand conflictul apare, acesta are loc din cauza incapacităţii noastre de a ne înţelege cu ceilalţi, de a ajunge la un compromis.
Cauzele conflictului pot fi multiple, dar tin de caracterul si personalitatea fiecaruia dintre noi. Atunci cand cel/cei cu care intram intr-o conversati/discutie pe anumite teme vrea/vor neaparat sa isi impuna punctul de vedere, neluand in seama si opiniile celorlati participanti la discutie, apare conflictul! Acestia pot recurge la agresivitate verbala/ fizica, pot avea un comportament necivilizat, trivial etc. In astfel de cazuri, fara sa jignesti este mai bine sa eviti continuarea discutiei sau actiunii incepute si vorba romanului " cel mai destept... cedeaza" ( ca sa nu adaug aici si reversul acestei maxime!)
Intr-un conflict important nu este să ieşi învingător, ci să ieşi cu pierderi minime (demnitate, nervi, bani, forţe etc.). Iti voi spune cateva metode de a evita un conflict:
- retragerea (evitarea conflictului);
- supunerea (adaptarea, cedarea, refuzul de a lupta, renunţarea la interesele proprii);
- compromisul (cedări reciproce, căutarea căii de mijloc);
Si nu uita! Intr-un conflict de orice natura, exista intotdeauna o solutie de rezolvare.
Explicație: