Limba română, întrebare adresată de ancavisinoiu1003, 8 ani în urmă

Ce a facut dacă ar fi fost de fata la evenimentele desfăşurate in fata palatului? De ce? din povestea prinț si cersetor
dau coroana!!!!​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
1

Citind cu atenție textul Prinț și cerșetor după Mark Twain aflăm că sărmanul Tom trece de santinelele palatului și se apropie de gard pentru a-l privi mai de aproape pe prinț. În clipa următoare unul dintre ostași îl smulge, îl îmbrâncește și îl ceartă. Observând aceste fapte tânărul prinț se repede la poartă, îl ceartă pe ostaș și îl primește pe Tom în curtea palatului.

Dacă am fi fost de față la evenimentele desfășurate în fața palatului probabil că nu am fi râs, așa cum a făcut mulțimea, atunci când Tom a fost împins și certat de soldat, deoarece comportamentul soldatului față de Tom nu este unul frumos sau potrivit. În schimb am fi azvârlit și noi pălăria în aer, ne-am fi bucurat și am fi strigat odată cu mulțimea „Trăiască prințul de Wales!” atunci când prințul i-a luat apărarea lui Tom și l-a lăsat să intre în palat,  deoarece comportamentul prințului este unul frumos, plin de bunătate și compasiune.

Ne amintim:

Romanul lui Mark Twain, Prinț și cerșetor este încărcat de numeroase semnificații. Atât prințul, cât și cerșetorul Tom ajung să primească o lecție valoroasă de viață după ce își schimbă hainele și rolurile.

Succes și spor la teme!

Alte întrebări interesante