Istorie, întrebare adresată de cicekfrt1234, 8 ani în urmă

Ce a realizat regele Carol al doilea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariapatrisia41
0

Răspuns:

Carol al II-lea de Hohenzollern s-a născut pe 15 octombrie 1893, fiind fiul lui Ferdinand I de Hohenzollern şi al principesei Maria. Carol al II-lea a fost crescut, aşa cum şi-au luat anagajamentul principii germani ai României, în legile şi tradiţiile ţării. Spre deosebire de iluştrii săi înaintaşi, principele moştenitor Carol, viitorul rege Carol al II-lea, a fost încă de la început un personaj controversat care a scandalizat opinia publică.

În primul rând, Carol şi-a făcut de râs părintele şi statutul de prinţ moştenitor dezertând pentru o femeie în primul război mondial. Îmbrăcat în uniformă de ofiţer rus, a fugit la Odessa, unde pe 31 august s-a căsătorit cu Ioana Maria Valentina Lambrino, fiica generalului român Constantin Lambrino. Căsătoria contravenea statutului casei regale, care prevedea căsătoria prinţului moştenitor doar cu o membră a unei case regale.

Prinţul moştenitor a fost pedepsit de tatăl său cu o ”detenţie” de 75 de zile la mănăstirea Horaiţa. În timp ce Carol era ţinut la mănăstire, căsătoria cu ”Zizi” Lambrino a fost anulată prin sentinţă a Tribunalului Ilfov în 1919. După ce a fost lăsat să plece de la mănăstire, Carol a continuat relaţia cu fiica generalului Lambrino. De altfel s-a şi născut, ca rod al căsătoriei lor, un fiu nelegitim - Mircea Carol Lambrino.

Ferdinand a luat măsuri dure şi a trimis-o pe ”Zizi” Lambrino în Franţa, pe cheltuiala Casei Regale. Mai mult decât atât, l-a căsătorit pe Carol al II-lea cu principesa Elena a Greciei şi Danemarcei. Căsătoria a avut loc în anul 1921, dar mariajul nu a durat foarte mult. Principele Carol era un aventurier prin definiţie şi sfida orice regulă dinastică. Mai precis, principele Carol începe o relaţie extra-conjugală cu Elena Lupescu, fiica unui farmacist evreu. De altfel şi Elena Lupescu, era căsătorită, cu ofiţerul Ion Tâmpeanu, atunci când a început relaţia cu viitorul rege. De altfel în 1925, Carol profită de o înmormântare în Marea Britanie la care reprezenta Casa Regală şi fuge cu Elena Lupescu. Renunţă inclusiv la tron şi trăieşte cu amanta sa Elena Lupescu, sub numele de Carol Caraiman, la Paris. În 1927, Ferdinand I, tatăl său moare. Odată cu monarhul se stinge şi marele om politic Ion I.C. Brătianu. România intra într-o criză politică. Succesorul este Mihai I, fiul lui Carol al II lea cu principesa Elena a Greciei. La aceea dată erau un copil, iar regenţa era asigurată de patriarhul Miron Cristea, prinţul Nicolae, fratele lui Carol, şi Gheorghe Buzdugan, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Culmea Carol Caraiman, aventurierul de pe tronul României, dorea să devină rege.

Alte întrebări interesante