Limba română, întrebare adresată de roby31, 9 ani în urmă

ce ai invatat din lectura fram ursul polar

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
8

Răspuns:

→  Din Fram, ursul polar am învățat în primul rând că obișnuința devine o a doua natură. Cu toate că jinduia după locurile natale și nu mai putea să țină spectacole de circ așa cum făcuse vreme de șapte ani, Fram nu se mai poate adapta la viața în natură, în sălbăticie. El nu poate deveni pe deplin un urs sălbatic. Obiceiurile căpătate la circ nu le poate uita și treptat i se face dor de viața printre oameni, motiv pentru care nici nu ezită când i se oferă șansa de a se întoarce.

→  În al doilea rând, pot trage concluzia că un animal care a trăit toată viața în captivitate nu poate fi eliberat brusc în sălbăticie, el are nevoie de o perioadă de adaptare, cu sprijinul omului.

→  În al treilea rând, deși viața lui Fram a fost una bună, captivantă, veselă și de care el s-a devedit până la urma atras și mulțumit, nu cred că e bine să tratam astfel animalele sălbatice. El trebuie lăsate să traiască în mediul lor natural, pe care noi, oamenii, nu trebuie să-l distrugem. Pare o viață dură, dar e viața pentru care ele sunt adaptate cel mai bine și viața în care ele sunt cu adevărat libere.

→  În al patrulea rând, am învățat că nu e niciodată prea târziu pentru a-ți schimba viața și a o pune în slujba binelui, așa cum a făcut bătrânul vânător care a venit cu ideea eliberării lui Fram. Chiar dacă ai un trecut mai puțin bun, îl poți lăsa în urmă și te poți orienta spre ajutorarea celor din jurul tău.

Alte întrebări interesante