Matematică, întrebare adresată de Antonia2102, 9 ani în urmă

Ce alte avantaje prezinta sistemul de numeratie pe care l-ai invata ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirdoua2004
34
Dacă sistemul de numerație se referă la baza pe care o fol 2,3,4etc , atunci noi putem spune că am învățat sistemul zecimal , adică baza 10 . Acesta nu prezintă un avantaj în sine , este doar o convenție . El ar putea fi înlocuit cu oricare altul însă ar putea peturba total perceptiasi reprezentările pe care le avem despre nr . Baza 10 de numerație nu se învață la școală ci încă din primii ani de viață când învățam să ne până la 10, iar apoi învățam ce înseamnă 5 mere ,7zile 10 zile etc .

mirdoua2004: Am încercat să îți dau mai pe scurt cât pentru acest caiet de vacanta la clasa a 5-a
Antonia2102: Multumesc !
Antonia2102: Sa inteleg ca si tu ai aceeasi tema de vacanta ? ((:
mirdoua2004: Da , mi se pare ditamai caietul
Antonia2102: Da ... e destul de maricel
Răspuns de Utilizator anonim
17
Sistemul de numerație zecimal prezintă marele avantaj că el este folosit pe scară largă în întreaga lume, deci are valoare universală, constituind o convenție care durează de mai bine de 2 000 de ani.

Fiind universal, acest sistem de numerație a intrat în patrimoniul cultural al tuturor oamenilor planetei noastre. Deci, ne putem descurca cu acesta oriunde în lumea civilizată.

Dacă vom cunoaște ființe inteligente din Spațiu, iar acestea vor avea 12 degete, atunci poate vom prelua sistemul de numerașie în baza 12.


Alte întrebări interesante