Matematică, întrebare adresată de iulyiulik05, 9 ani în urmă

ce animale mamifere sunt in zona de munte?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
eu am ales din Muntii Bucegi
Lupii (Canis lupus) au trecut în legenda în Anglia, Irlanda, Danemarca, Belgia, Olanda. În tara noastra, li s-a restrîns arealul numai la zonele de munte. În Bucegi am mai întîlnit ciobani suparati de tributul luat catre asfintit de soare sau în toiul noptii. Hoinari nocturni, cu mersul lor spornic pot parcurge 40-60 km într-o noapte. Mai stabile par a fi lupoaicele cu pui.


   Vulpile (Vulpes vulpes) spre deosebire de lupi sînt mai mult raspîndite în cîmpie si deal, si tot mai putin spre golurile alpine. În padurile Bucegilor sînt pîndite de lupi si rîsi iar acvilele si buhele mari le decimeaza puii. O serie de boli (mai rele fiind rîia si turbarea) controleaza si ele populatiile de vulpi. Omul le vîneaza toamna tîrziu si iarna, cînd blana le este mai bogata, mai valoroasa. În numele diversitatii faunistice si pentru interesul cinegetic, vulpile trebuie pastrate în fauna tarii


     Padurile Bucegilor mai sînt strabatute de mistreti (Sus scrofa), caprioare (Capreolos Capreolos), cerbi (Cervus elaphus) si capre negre (Rupicapra rupicapra).            

Alte întrebări interesante