Istorie, întrebare adresată de mcDix, 8 ani în urmă

Ce-ar fi fost dacă:
Basarabia nu s-ar fi unit cu
România?


Rubylama: Eu am răspuns!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paulmirt8
2

Să-i explic ce ar fi fost Basarabia dacă din 1918 nu ar fi făcut parte din România Mare, cea pe care o detestă în așa măsură încât să rupă această hartă ce reprezintă o bucată de istorie. Iar în această perioadă istorică de 22 de ani, între 1918 și 1940, Basarabia s-a aflat la adăpost de cel mai criminal regim pe care l-a cunoscut omenirea, regimul comunist.  

Înainte să vă descriu, pe bază de documente, cum ar fi arătat Basarabia dacă în 1918 nu s-ar fi unit cu România, e necesară o foarte scurtă privire retrospectivă istorică.

Explicație:

Asta cred eu

Răspuns de Rubylama
1

Cu foarte puțin timp în urmă, în parlamentul Republicii Moldova, un deputat, după un discurs dur îndreptat contra simpatizanților României din RM, a rupt în public harta României Mari. Poate că e dreptul său, dar aș dori să-i transmit acestui deputat unele date istorice care, dacă le-ar fi cunoscut, poate nu s-ar fi grăbit să facă acest gest. Să-i explic ce ar fi fost Basarabia dacă din 1918 nu ar fi făcut parte din România Mare, cea pe care o detestă în așa măsură încât să rupă această hartă ce reprezintă o bucată de istorie. Iar în această perioadă istorică de 22 de ani, între 1918 și 1940, Basarabia s-a aflat la adăpost de cel mai criminal regim pe care l-a cunoscut omenirea, regimul comunist.

Găsești mai multeinformatii in acest link

https://www.rumaniamilitary.ro/ce-ar-fi-fost-basarabia-fara-unirea-din-1918-ce-ar-fi-fost-basarabia-fara-unirea-din-1918 .

Sper că te-am ajutat!


Rubylama: Coronita ?
paulmirt8: eu am.raspuns primul ce îmi zici.mie ca tu ai răspuns?,
Rubylama: Defapt mie mi-a aratat mie si stiu ca toate easpunsurile noi care vin , primele se duc in jos dar e ok .
Rubylama: Nu conteaza eu zic ca ambele informatii sunt utile si si pt mn . Ms
paulmirt8: corect
Alte întrebări interesante