ce arata fiecare mod de expunere,definiția fiecăruia este?
Răspunsuri la întrebare
Modul de expunere nu are definiție!
Moduri de expunere, exemple și explicații:
Narațiunea:
După cum îi spune și numele, acest mod de expunere este potrivit pentru a relata, într-o succesiune temporală logică, fapte și întâmplări cu ajutorul unor personaje.
Acțiunea, prezența personajelor și verbele sunt caracteristice narațiunii și fac ca aceasta să fie ușor de recunoscut. Cu toate că este un mod de expunere specific operelor epice, poate fi întâlnită și în câteva texte dramatice sau în poeziile lirice narative.
Descrierea:
Aceasta este modul de expunere care are rolul de a prezenta caracteristicile unor obiecte. Scopul pentru care este utilizată este de a exprima cât mai sugestiv atmosfera, cadrul sau alte aspecte ce pot fi transpuse vizual, pentru a plasa cât mai bine cititorul în poveste. Este un mod perfect pentru a te ajuta când vrei să îți imaginezi în detaliu, în felul propriu, ceea ce a vrut scriitorul să transmită.
Dialogul:
Poate îți este cunoscut deja ce înseamnă un dialog. Ei bine, acesta este și un mod de expunere care are rolul de a reproduce cuvintele personajelor. Prin felul lor de a vorbi, povestitorul dă frâu liber personajelor pentru a se descrie singure. Poate fi întâlnit în opere dramatice, epice, dar și în poezii lirice dialogate.
Monologul:
Acesta reprezintă modul de expunere ce prezinta vorbirea unui singur personaj. Mai exact, îi permite acestuia să își analizeze fie propriile trăiri, sentimente și acțiuni, fie pe cele ale altora. Poate fi întâlnit în toate cele trei genurile literare.
Sper că te-am ajutat!