Istorie, întrebare adresată de pufarinep, 8 ani în urmă

Ce au însemnat războaiele medice?
Ce a însemnat războiul peloponesiac?
La ce se refera marea colonizare greaca?
Care a fost scopul lui Alexandru Macedon?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TheVenom
0

Răspuns:

1.Războaiele persane sau Războaiele medice au fost o serie de conflicte militare dintre lumea Greciei antice și Imperiul Persan. Aceste războaie s-au desfășurat între aproximativ 500 î.Hr. și 448 î.Hr.

2.Spre sfârşitul secolului al V-lea î.Hr., întreaga Grecie a fost zguduită de războiul peloponesiac, care a dus la înfrângerea şi decăderea Atenei şi la hegemonia Spartei în lumea grecească. Se numeşte astfel, pentru că în acest război purtat împotriva Ligii maritime ateniene au luat parte toate statele din Liga peloponesiacă.

3.Intre secolele al VIII-lea si al VI-lea  i.Hr. colonizarea greaca a cunoscut o mare dezvolatare. In aceasta perioada, ca rezultat al dezvoltarii fortelor de productie, economia a luat in Grecia un mare avant. Polisurile grecesti se dezvolta comertul si mestesugurile infloresc.

4.Alexandru Macedon a fost unul dintre primii mari strategi și conducători militari din istorie. Cuceririle sale spectaculoase i-au făcut pe macedoneni stăpâni ai Orientului Apropiat. La moartea sa, la vârsta de 32 de ani, Alexandru era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată. Alexandru cel Mare a contribuit substanțial la răspândirea civilizației elenistice în întreaga lume.

Explicație:

Sper sa fie bine.

Alte întrebări interesante