Limba română, întrebare adresată de iuliaiancu55, 8 ani în urmă

Ce crezi ca sar putea intampla daca cei doi copii vor folosi darurile primite de la pini? Scrie sau spune o poveste scurta ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
6

Pentru a putea răspunde la întrebare citim textul „Poveste de iarnă” de Zacharias Topelius.

Ce crezi că s-ar putea întâmpla dacă cei doi copii vor folosi darurile primite de la pini?

Pinii, drept răsplată că au fost salvați de copii, le-au spus să-și pună câte o dorință pe care ei o să o îndeplinească. Băiatul a spus că și-ar dori ca „soarele să lumineze pentru a putea desluși potecile pădurii”, iar fetița „voia să vină mai repede primăvara”. Ține-Cerul, unul din pini, le-a spus că se vor ține de cuvânt și le va îndeplini dorințele. Pentru Silviu, oriunde va merge, ori încotro își va arunca privirea, lumina soarelui îl va însoți mereu. Pentru Silvia , oriunde se va afla, orice ar spune, în jurul ei primăvara va-nflori și zăpada se va topi.

Copiii dacă se vor folosi de darurile primite de la pini, o să fie un dezechilibru în natură. Seara dacă Silviu va merge prin pădure o să-l însoțească și lumina soarelui, în acest caz pădurea nu va avea liniștea nopții. Dacă Silvia o să meargă iarna prin pădure atunci desigur că zăpada se va topi și animalele se vor trezi forțat din hibernare.

Eu sunt de părere că dorințele trebuie să fie schimbate cu altele care să nu dăuneze naturii.

Un exercițiu asemănător putem vedea aici: https://brainly.ro/tema/9464620

Succes!

#SPJ1

Alte întrebări interesante