Studii sociale, întrebare adresată de zoticmaricela, 8 ani în urmă

Ce drepturi ale celorlalţi copii sunt respectate/încălcate de către fiecare dintre cei trei colegi? De ce este important să reflectăm asupra a ceea ce auzim? De ce este important să adresăm întrebări? :​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pantazimariadelia
3

Răspuns:

Drepturile respectate cel mai rar si incalcate cel mai des de catre colegii de la scoala sunt:DREPTUL LA PROPRIA OPINIE,DREPTUL DE A PUNE INTREBARI si DREPTUL DE A VORBII LIBER.

Explicație:

In primul caz..Se intampla acest lucru deoarece,copilul isi poate pierde increderea in sine din cauza colegilor care rad de el pentru ca isi exprima opinia.In al doilea caz,unii profesori nu au bunavointa sa raspunda copiilor la intrebari deoarece mentioneaza ca nu au timp,iar acest gest va rezulta ca,copilul sa nu mai aiba curajul sa isi intrebe profesorul de lectiile predate si neintelese.In al treilea caz,cel mai des copii sunt opriti din a vorbii din cauza unor profesori,care se ofenseaza pentru ca le displace replica copilului,sau nu le convine opinia copilului.Este important sa punem intrebari deoarece nu trebuie sa ramanem nelamuriti,acest lucru va rezulta goluri in cunostiintele noastre iar scoala si invatatul va devenii un calvar si o povara pentru creierul nostru.

Alte întrebări interesante