Limba română, întrebare adresată de medeaaa, 8 ani în urmă

Ce e semivocala explicatie va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valentingruescu
0

Răspuns:

Semivocalele (numite și semiconsoane) sunt sunete care au atât proprietăți de vocale cât și de consoane. Din punct de vedere articulator și auditiv semivocalele se apropie de vocale, în general vocale închise. Din punct de vedere fonemic (în cadrul cuvintelor) semivocalele joacă rol de consoane și spre deosebire de vocalele propriu-zise nu pot forma silabe.

Explicație:

Sper că te-am ajutat!!!

Răspuns de mignat210
1

Răspuns:

 sunt sunete care au atât proprietăți de vocaleDin punct de vedere articulator și auditiv semivocalele se apropie de vocaleDin punct de vedere fonemic (în cadrul cuvintelor) semivocalele joacă rol de consoane și spre deosebire de vocalele propriu-zise nu pot forma silabe.În limba română există patru vocale care în cadrul diftongilor și triftongilor devin semivocale: [i], [u], [e], [o].


medeaaa: Si cum imi dau seama daca zice sa zic care e vocala consoana si semivocala?
mignat210: Pai vocalele sunt : a ,ă,î ,i u, o , e. Restul sunt consoane . Semivocale nu pot fi a ă î , iar dacă intr-o silaba ai de exemplu ae atunci vocala este a iar semivocala este e , când nu ai o vocala stabilă (a , ă, î) și ai de exemplu ie atunci semivocala este litera care se aude mai încet
mignat210: Sper ca te-am lămurit
medeaaa: Ms
Alte întrebări interesante