Chimie, întrebare adresată de ionescumirian69, 8 ani în urmă

Ce este arderea? Ce se formeaza prin ardere?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de OmegaChan
5

Arderea sau combustia este o reacție chimică exotermă între un combustibil și un oxidant, însoțită de degajare de căldură și, uneori și de lumină (flacără).

În marea majoritate a arderilor din tehnică oxidantul este oxigenul din aer. În acest caz reacția de ardere se produce prin intermediul radicalilor reactivi. Condițiile necesare arderii se realizează prin însuși procesul de ardere, degajarea de căldură menținând temperatura înaltă, necesară producerii de radicali liberi.

Reacții de ardere

Într-o ardere completă, un compus reacționează cu un oxidant, cum ar fi oxigenul, clorul sau fluorul, rezultând compuși formați din fiecare element al combustibilului cu elementul oxidant.De exemplu:

CH4 + 2O2 → CO2 + 2H2O

CH2S + 6F2 → CF4 + 2HF + SF6

Un alt exemplu simplu este arderea hidrogenului cu oxigen, din care rezultă doar vapori de apă, reacție folosită la motoarele rachetă:

2H2 + O2 → 2H2O(v) + căldură

În practică, arderea combustibililor se face folosind oxigenul din aer.

În realitate, procesele de ardere nu sunt niciodată complete, nici din punct de vedere fizic (în jargon: ardere incompletă), nici din punct de vedere chimic (în jargon: ardere imperfectă).

Sper ca te-am ajutat!

Răspuns de Utilizator anonim
3

Este o reacție chimică exotermă între un combustibil și un oxidant, însoțită de degajare de căldură și, uneori și de lumina.

Prin ardere se formeaza corpul flăcării.

Spor!


dorosincumariana: mersi mai ajutat
Alte întrebări interesante