Studii sociale, întrebare adresată de iuliaruse183, 8 ani în urmă

ce este binele si ce este raul? argumentati în aproximativ o pagina
AM NEVOIE URGENT ESTE PENTRU NOTA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariageorgescup6kdny
1

Binele si raul sunt idei relative. Ce noua ni se pare bine altuia i se poate parea rău.

Cele doua idei trebuie tinute in balanță si nu trebuie sa cadă in extreme. Binele se caracterizează prin ajutor, bunăvoință, corectitudine. Ceva caracterizat prin aceste valori sunt numite "bine". Răul este definit prin caracterul malițios al unui individ, prin greșeală sau prin invidie. Numim toate aceste lucruri rele.

Binele si răul se regăsesc atât in caracterul nostru cât si in faptele noastre. Fie ca suntem catalogati drept buni sau rai sau ca facem un lucru bun sau rau, viziunea față de aceste lucruri poate diferi. Unui om i se poate parea un lucru bun sa spuna un adevăr dureros deoarece, este totuși un adevăr, iar altuia un lucru rau deoarece un adevăr spus cu duritate poate răni sentimentele cuiva. De aici concluzionam ca intre bine si rău este o linie foarte subtire si foarte ușor de trecut.

In concluzie, notiunele de bine si rau rămân abstracte si nedefinite, diferențierea dintre ele făcându-se la nivelul mentalității noastre.


iuliaruse183: mulțumesc mult
mariageorgescup6kdny: cu plăcere!
Răspuns de plaiasucristina26
1

Ce este binele și ce este raul

RĂUL- este opusul binelui. Când cineva spune acest cuvânt,ne gândim automat la o întâmplare ne plăcută sau diferite ne mulțumiri. Cuvântul rău este un adjectiv la număru singular care se folosește atunci când spui o propoziție despre ceva sau cineva care este rău.

BINELE- cum am spus și mai sus,este opus răului. Când spunem cuvântul binele,ne gândim automat la o întâmplare fericita,satisfacție,și incantare. Cuvântul bine este un adjectiv la amândouă numere,adică și singular și plural și se folosește în propoziții care se refera la ceva bine facut.

CARE ESTE DIFERENTA DINTRE ELE?- Diferența dintre acestea doua este ca și cum ai compara apa și focul. adică complet paralele. Binele Răul. Desigur,acestea pot fi folosite fără le folosești,cum mai exact? Pai de exemplu atunci când spui propoziția: Ceea ce a făcut el este pe departe de ceea ce face el în general. În aceasta propoziție putem observa ca nu exista aceste doua cuvinte,dar se subînțelege ca acest EL a făcut ceva rău sau bine în comparație cu ceea ce face el deobicei ( rău/bine)


iuliaruse183: multumesc
Alte întrebări interesante