Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Ce este bioritm

Ajutămă terog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dariyt007
2

Răspuns:

.................................

Anexe:
Răspuns de crisstiannaa
1
Bioritmul sau ritmul biologic reprezinta un model ipotetic de modificare periodica a fiziologiei , starii emotionale si/sau intelectului unei fiinte umane particulare. Potrivit teoriei bioritmurilor , ciclul de viata al fiecarei persoane este afectat de cicluri ritmice sau periodice , astfel incat se pot prezice cu aproximatie caracteristicile starii fizice , mentale sau emotionale ale oricarui individ in orice zi a vietii acestuia.

In forma sa cea mai simpla , "stiinta" bioritmurilor afirma ca orice om este guvernat de 3 cicluri biofizice majore : bioritmul fizic , cel emotional si cel intelectual.
- Bioritmul fizic .Dureaza circa 23 de zile , este un ciclu de tip circavigintan si influernteaza coordonarea , forta fizica si starea generala de sanatate.

- Bioritmul emotional .Cuprinde aproximativ 28 de zile , este un ciclu de tip circatrigintan si este determinant pentru creativitate , sensibilitate , stare emotionala / sentimentala , perceptie si obiectivitate sau luciditate asupra mediului inconjurator.

- Bioritmul intelectual. Inglobeaza circa 33 de zile , este un ciclu de tip circatrigintan si influenteaza capacitatea analitica, abilitatea analizei logice , memoria , comunicarea si inteligenta.

Cea mai obisnuita forma de reprezentare grafica a bioritmurilor este cea sinusoidala , ea semnificand , dupa unii , activitatea bioelectrica din interiorul organismului uman.Fiecare astfel de ciclu incepe din punctul zero al unei axe orizontale ( corespunzator datei de nastere) si trece in mod regulat printr-un maxim (pozitiv) al sinusoidei si un minim (negativ) al acesteia.In acest fel , scopul configurarii grafice a bioritmurilor poate fi acela de a afla zilele cele mai potrivite pentru angajarea in anumite activitati.
Alte întrebări interesante