Limba română, întrebare adresată de Marya3052, 8 ani în urmă

Ce este ca parte de vorbire cuvântul vorbăreț?.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deborabejan
0

Răspuns:

Abjectiv sau substantiv dar care mai mult ca e adj pt dacă zici copiii vordareti vedem ca vorareci defapt arat cum sunt copiii

Răspuns de smileeveryday6
0

Poza de relaxare^^

Buna!

Raspuns:

Cuvantul vorbaret,ca parte de vorbire este adjectiv.

Explicatie:

  • În gramatica tradițională, partea de vorbireeste o clasă de cuvinte stabilită după sensul lor lexical general și după caracteristicile lor morfologice și sintactice.
  • In schimb,un al doilea criteriu gramatical, cel sintactic, se referă la faptul dacă cuvântul poate avea rol sintactic și, dacă da, ce fel de rol (funcție de parte de propoziție sau alt rol), dacă poate avea compliniri și care pot fi acestea. În această privință se disting, pe de o parte, de pildă interjecția, care de regulă nu poate avea rol sintactic, pe de altă parte, bunăoară verbul și prepoziția, care pot avea rol sintactic, iar cele două din urmă se disting prin faptul că verbul poate fi parte de propoziție (predicat) și poate avea complement, pe când prepoziția nu poate fi parte de propoziție, ci numai mijloc de subordonare în sintagmă.
  • Al treilea criteriu, cel al sensului lexical, se referă la definiri precum aceea că substantivul numește o ființă reală, o ființă imaginară, un lucru inanimat sau o noțiune abstractă; adjectivul exprimă însușiri ale acestora; verbul exprimă o acțiune, o întâmplare, o stare etc.

Cum mi-am dat seama ca e adjectiv:

Ex: Îi adaugam un substantiv in fata

baiat vorbaret

papagal vorbaret

s.a.m.d

Iti las aici definitia adjectivului:

__________

În gramatică, adjectivul este o parte de vorbire a cărei caracteristică semantică este raportarea la substantiv, fie exprimând calități și relații ale substantivului (adjectiv calificativ și adjectiv relațional), fie asigurând actualizarea acestuia în vorbire (adjectiv pronominal), și a cărei caracteristică sintactică este subordonarea față de substantiv.

Spor!

Anexe:
Alte întrebări interesante