Biologie, întrebare adresată de HawkEyed, 8 ani în urmă

Ce este coronavirusul ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Amsterd562
51

Răspuns:

⚠️⚠️ Corona Virus este o viroza foarte puternică, iar daca avem acest virus trebuie neaparat sa mergem la spital...în câteva orașe școlile sunt închise din cauza acestui virus deci este un virus foarte si extrem de periculos !!!⚠️⚠️

⚠️⚠️Ca sa ne protejăm putem purta o mască specială sau sa stam în carantină(acasa), si trebuie sa fim foarte atenti ca se poate lua de la o persona la alta !⚠️⚠️

⚠️⚠️Deci mare atenție cum va protejați de acest virus⚠️⚠️


teutza30: daca imi permiti pot sa mai adaug niste argumente?
Amsterd562: Da sigur !
teutza30: multumesc!
Amsterd562: cp
buburuzaceaist02: Bună! Ma puteți ajuta cu un ex de pe contul meu? Scuze de deranj.
teutza30: 1.virusul omoara.2.simptome:dureri de cap ,febra,varsaturi..Multumesc inca odata!
teutza30: da ma pot uita
Amsterd562: Cu mare drag si da ceea ce spui este foarte adevarat acest virus poate ucide
Răspuns de aledan12
91

Salut!

Definitia virusului: niste entitati infectioase parazite.

Coronavirusurile , abreviate COV, este o subfamilie de virusuri (din familia coronaviridelor).

Coronavirusurile au :

  • O forma variabila, sferica sau ovoidala;
  • Au un diametru de 120-160 nm (nanometri);
  • Au un invelis extern cu extremitati rotunjite, bulboase;
  • Vazute la microscop, dau aspect de coroana solara ( de unde si denumirea)
  • Spiculele(niste extremitati)care au rolul de a se lega de receptorii celulari, ajutand la infectia celulelor sensibile.

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV, focar de pneumonie chineză sau pneumonie Wuhan  a început pe 12 decembrie 2019 in centrul orașului Wuhan din China. Oamenii de știință chinezi au izolat un nou coronavirus, denumit 2019-nCoV. Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în orasul Wuhan din China, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost deloc eficiente. Virusul prezintă dovezi de transmitere de la persoană la persoană, iar rata de transmitere/rata infecției pare să fi crescut la jumătatea lunii ianuarie, aceasta reieșind și din alte cazuri decât cele pe care China le-a raportat până acum.

Perioada de incubație (perioada de la expunere până la apariția simptomelor) este de aproximativ două săptămâni, simptomele includ febră, tuse și dificultăți de respirație. Exista posibilitatea de a muri.

Coronavirusurile sunt răspândite prin picături de aer expulzate atunci de un individ infectat care tușește sau strănută într-o zonă de aproximativ 1,5-2 m, si care poate contamina suprafețe(orice fel de suprafete). Picăturile de coronavirus rămân suspendate în aer doar pentru o perioadă scurtă de timp. Important: dar pot rămâne viabile și contagioase pe o suprafață metalică, de sticlă sau de plastic, până la nouă zile.

Niste stastistici: Simptomele raportate au inclus febra în 90% din cazuri, oboseală și o tuse uscată în 80%, iar respirația în 20%, cu tulburări respiratorii în 15%. Testele de sânge au arătat în mod obișnuit un număr scăzut de leucocite in sange.

Putem preveni coronavirusul spalandu-ne mai des pe maini, purtand masti chirughicale etc.

Atasez aici cateva imagini despre alcatuirea coronavirusului si stastistici:

Anexe:
Alte întrebări interesante