Limba română, întrebare adresată de Georgiiii, 9 ani în urmă

Ce este eul liric? Raspuns rapid va rooog ! ♥ :*


crankcrink: În genul liric domină viziunea și transfigurarea artistică, autorul apelând la tehnici aludive si asociative, creând un univers de mare forță de sugestie ce se adresează sensibilității cititorului. Este, din acest motiv, genul literar al discursului subiectiv, exprimând sentimentele prin intermediul figurilor de stil și al simbolurilor. De obicei, discursul genului liric este la persoana întâi, dar este folosită și persoana a II-a. Sper ca te-a ajutat :D
Georgiiii: Multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreearh
1
Eul liric = vocea autorului în operele lirice și poate fi identificat la nivelul mărcilor lexico-gramaticale: verbe și pronume/adjective pronominale la persoana I sau a II-a . Chiar și interjecțiile pot fi mărci ale eului liric, dar nu  la fel de des.
Baftă la şcoală! 
Răspuns de andreeaivascu
2
O voce textuala sau eul poetic care poate aparea in diferite ipostaze : indragostit, revoltat , melancolic , ganditor si contemplator.(Exprimarea directa a sinelui ce predomina in operele lirice  si se exprima la nivel lexico-gramatical prin verbe si pronume la persoana a a II a si I )

Anah: Este vocea cu care autorul isi exprima starile,gandurile,ideile etc. :>
Alte întrebări interesante