Limba română, întrebare adresată de vasidedu23, 8 ani în urmă

Ce este( explică) verb sau adjctiv sau substantiv​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NicoHeyy
1

raspuns:

explica-verb

EXPLICATIE:

ce este verbul?

-Verbul este o parte de vorbire flexibilă care exprimă în general acțiuni ale persoanelor/obiectelor (Mihai mănâncă. Ioana citește.). Celelalte verbe pot indica: stări ale obiectelor (Mașina stă în parcare), posesia unui obiect de către alt obiect (Vasile are o carte. Cartea are multe pagini.), necesitatea acțiunilor sau a obiectelor (Trebuie să mănânc. Îmi trebuie o mașină.), posibilitatea de face anumite acțiuni (Pot să cânt la pian.), voința sau dorința unei persoane de a face o acțiune (Vreau să merg la film., Doresc o prăjitură.).

ce este adjectivul?

-Conform definiției, adjectivul este o parte de vorbire flexibilă, care arată însușirea unui obiect, însoțește și determină un substantiv. Adjectivul se acordă în gen, număr și caz cu substantivul determinat. (Exemplu: Fată frumoasă, fete frumoase etc).

ce este substantivul?

-Substantivul este partea de vorbire flexibilă care denumește nume de obiecte, ființe, sentimente, stări sufletești, fenomene ale naturii sau anumite noțiuni abstracte. Citește cum se clasifică, dar și care sunt genurile substantivelor.


vasidedu23: Ce este explică verb
vasidedu23: sau substantiv
Alte întrebări interesante