ce este filozofia pentru mine ?? eseu argumentativ puteti sa va documentati si de pe net .
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
20
Filosofia este o știință complexă care, încă din Antichitate, a generat întrebări despre esență vieții, cunoaștere, existența umană în raport cu Universul. De asemenea, marii filosofi ai lumii (Mesopotamia, China, Egipt, Grecia, etc.) investighează și delimitează concepte universale, cum ar fi, valoarea de adevăr, cauzalitate și finalitate, unitate și infinitate, problema fericirii, libertate și determinism, toate din perspectiva unui spațiu și al unui timp, care și astăzi preocupă fizica și legile sale. În opinia mea, trei sunt ramurile cele mai importante ale acestei discipline vaste, și toate sunt legate de omul ca entitate unică în Univers. Prin urmare, mă preocupă Etica și valorile morale pe care aceasta le conturează, Ontologia, ce se referă la existență, și Gnoseologia, care reprezinta teoria cunoașterii. Fără acestea, nu am putea stabili frumosul și estetica sa, sau nu am putea dezvolta ierarhii valorice în viața noastră. Datoram Antichității de asemenea, maniera de a filosofa: dialogul, eseul și multe altele, prin reprezentanții sai ce au încurajat discursul tematic . Aristotel, Platon, Diogene, Socrate, Confucius, până la Kant, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche sau Bergson sau Derrida au marcat permanent apariția unor noi premise filosofice, cum ar fi pozitivismul sau existentialismul.
Privind dezvoltarea omului din prispa unui început de secol și ca urmare a noilor tehnologii din ultimele doua secole, observ cum s-a deschis calea către noi tendințe și noi premise deloc îmbucurătoare, cum ar fi negativismul în strânsă corelație cu existentialismul ce pare a se goli de valori axiologice. Asistam, prin urmare, la dezvoltarea unei estetici a uratului în plin avânt cu răsturnări de valori surprinzătoare. Omul își dorește să evadeze din realitatea pe care însuși a creat-o. O neagă fiindcă nu o mai place, dar nici nu este capabil să o recreeze. De fapt, evadarea sau negarea sunt două premise capcană pentru omul din viitor și, implicit, ne înglobăm într-un spațiu și timp negativ, iar extremele pot duce către Haos.
Teoria haosului este preluată în ziua de azi de marii fizicieni contemporani ai lumii, ce își extrag seva cunoașterii tot din teoriile filosofice. Orice demonstrație matematica are în spatele ei o reflecție filosofica asupra lumii delimitate încă de spațiu și timp.
irinateleoaca:
Doar dacă era copiat de la mine!
Răspuns de
9
Filosofia este o stiinta bazata pe o gandire profunda si amanuntita, care investigheaza sensul vietii si unele aspecte si idei despre conceptia lumii .Filozofia cauta raspunsuri la unele probleme de ordin sentimental,politic sau cultural.Studiaza esenta si viata in devenire a oamenilor,realitatea spatio-temporala ,cultura si civilizatia,in general tot ce tine de conditia umana si sensul acestuia in viata de zi cu zi.Filosofia raspunde si cauta explicatii la cauzele formarii unor lucruri neantelese de oameni.Dea lungul timpului filozofia a fost filozofi de renume,matematicieni,fizicieni care au raspuns anumitor intrebari dificile.
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă