Chimie, întrebare adresată de baidannelea, 8 ani în urmă

ce este iodul!! Scurta informații de jumate de pagina​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dzhociu
1

Iodul este un element chimic, notat cu simbolul I, cu numărul atomic 53. Are un singur izotop natural stabil, cu masa atomică relativă 127, al cărui nucleu conține 74 de neutroni.

Iodul este al patrulea element din grupa halogenilor, posedă o reactivitate slabă și o electronegativitate relativ mare, dar mai mică decât a celorlalți halogeni. Ca substanță elementară, la fel ca toți halogenii, iodul prezintă moleculă diatomică (I2).


dzhociu: de unde?
dzhociu: daca eu primul am pus
Răspuns de Utilizator anonim
3

Ce este iodul?

Iodul este un oligoelement, esențial pentru sănătatea organismului. Organismul are nevoie de iod pentru a face hormoni tiroidieni, care sunt esențiali pentru creșterea și dezvoltarea sa adecvată.

Aceasta este funcția iodului.

Iodul este o componentă esențială a hormonilor tiroidieni și un element important pentru reglarea funcțiilor acestor hormoni. Aceștia includ controlul temperaturii corpului, metabolismul zaharurilor, grăsimilor și proteinelor, metabolismul bazal și dezvoltarea sistemului nervos central și a scheletului,

atât în timpul gestației, cât și în timpul copilăriei. Iodul efectuează și alte activități biologice, la nivelul sistemului imunitar.

 

Alte întrebări interesante