Istorie, întrebare adresată de cosminvintila21, 8 ani în urmă

Ce este Istoria, Ce este Preistoria, Cum au apărut oameni ? va rog puteți să mă ajutați repede?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mistressfreya
0

Răspuns:

Istoria este studiul trecutului, mai exact a faptelor și evenimentelor - cu aproximație a ultimilor 6 000 de ani, de la primele dovezi ale scrierii umane. Tot ceea ce s-a întâmplat înainte de acest prag, ține de preistorie. Istoria ne prezintă întâmplări exact ca într- o poveste, numai că istoricii folosesc multe abilități și cunoștințe cheie pentru a o studia și prezenta. Astfel, istoria ne poate arăta ce s-a întâmplat în trecut, într-o altă lume; de asemenea ne poate ajuta să înțelegem prezentul și să facem alegeri mai bune pentru viitor.

Preistoria:

Preistoria reprezintă cea mai lungă perioadă din istoria omenirii şi este plasată înainte de apariţia scrisului. Ea reprezintă prima epocă din istoria societății omenești și se referă la intervalul de timp de la primele urme umane, până la apariția documentelor istorice scrise. Ea se mai numește și epoca străveche.

-este cea mai veche şi mai îndelungată epocă din istoria omenirii;

-începe cu apariţia omului pe Pământ;

se încheie odată cu inventarea scrierii şi formarea - celor mai vechi state (cca 3200-3000 î.Hr.);

se împarte în două perioade istorice: Epoca Pietrei şi Epoca Metalelor.

Oamenii au apărut prin un ciclu numit Evolutia Umana. Ea este procesul evolutiv care conduce la apariția oamenilor moderni din punct de vedere anatomic. Procesul se concentrează pe istoria evolutivă a primatelor fără a studia istoria anterioară care a condus la primate și hominoidea (maimuțe fără coadă). Acest proces a implicat dezvoltarea treptată a însușirilor, cum ar fi poziția bipedă umană și limbajul, precum și încrucișări cu alți hominizi, care indică faptul că evoluția umană nu a fost liniară.

Explicație:

Succes!

Răspuns de Miraculos15
0

Răspuns:

Istoria= istoria este stiinta care studiaza evolutia societatii umane de la aparitia omului pana in prezent

Preistoria= preistoria este prima si cea mai lunga perioada . Ea incepe odata cu aparitia omului pe Pamant si se incheie atunci cand apar primele tari si documente scrise .

Dumnezeu a fost Cel care a creat primii oameni pe Adam si Eva .

Sau am evoluat din maimute .

Coronita ?


mistressfreya: In istorie, oamenii nu au evoluat prin Adam si Eva, asa au evoluat la religie, dar nimeni nu știe. Răspuns bun in totalitate!
Miraculos15: OK ?
cosminvintila21: fi atent tu le ai dat directe el sau ea le a dat cu explicatie
Miraculos15: si
Miraculos15: ???
mistressfreya: Îți explica ce ai greșit ca sa nu răspunzi incorect la alte intrebari :) <3
Miraculos15: ok =)
Alte întrebări interesante