Limba română, întrebare adresată de garagataelena, 8 ani în urmă

Ce este literatură și de ce nu putem trăi fără ea Carmen Mușat rezumat
dau 30 de puncte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandra7060
4

Lectura este, pentru omul modern, un viciu sau o osândă. Citim pentru a trece examenele, sa ne informăm sau citim din profesiune. Dar Lectura este mai mult de atât.

Lectura lărgește orizonturile. În momentul în care citești mai multe cărți, afli lucruri nebănuite, lucruri pe care ai vrea să le trăiești, întâmplări și locuri pe care ai vrea să le cunoști. Și astfel devenim mai ambițioși ne vom dorii să reușim în viață. Învățăm sa privim lucrurile din mai multe unghiuri.

Lectura îmbogățește cultura generală. Foarte mulți dintre cei care citesc au o cultură generală demnă de invidiat. Școala nu reușește să acopere tot ceea ce noi ar trebui să știm, ea nu va putea niciodată să ne aducă la cunoștință tot, de aceea este esențial să citim cărți. Întotdeauna autodidacții sunt de cele mai multe ori mult mai deștepți decât cei care au mers pe un singur fir al educației. Citește orice, este bine să știi din toate câte ceva.

Cititul face viața mai frumoasă și mai ușoară. Un adolescent care citește va lua din cărți tot ceea ce îl interesează și va folosi acele informații în viața de zi cu zi. Acele detalii te pot scăpa dintr-o încurcătură sau din contră te va face să fii și mai apreciat.


garagataelena: da-mi linkul
alexandra7060: nu știu cum
alexandra7060: gata
alexandra7060: raspunsul
garagataelena: multumesc
lavinialupastean: ❤️
Alte întrebări interesante