Informatică, întrebare adresată de Nupix, 8 ani în urmă

Ce este o baza de date (Access)?
Ce este Entitatea? Din ce este formata o entitate?
Ce relatii se pot stabilii intre doua entitati?
Cum se lanseaza in executie/ Cum se inchide aplicatia Access?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kleyergabriel
1

Răspuns:

O bază de date este un instrument pentru colectarea și organizarea informațiilor. Bazele de date pot stoca informații despre persoane, produse, comenzi sau orice altceva. Multe baze de date încep ca o listă într-un program de procesare a textului sau o foaie de calcul. Pe măsură ce lista se mărește, datele încep să conțină redundanțe și inconsistențe. Ele devin greu de înțeles sub formă de listă și există modalități limitate de a căuta sau a extrage subseturi de date pentru revizuire. După ce încep să apară aceste probleme, este o idee bună să transferați datele într-o bază de date creată de un sistem de gestionare a bazelor de date (DBMS), cum ar fi Access.

O bază de date computerizată este un container de obiecte. O bază de date poate conține mai multe tabele. De exemplu, un sistem de urmărire a inventarului care utilizează trei tabele nu reprezintă trei baze de date, ci una singură care conține trei tabele. Dacă nu a fost proiectată special pentru a utiliza date sau cod din altă sursă, o bază de date Access își stochează tabelele într-un singur fișier, împreună cu alte obiecte, precum formulare, rapoarte, macrocomenzi și module. Bazele de date create în formatul Access 2007 (care este utilizat și de Access 2016, Access 2013 și Access 2010) au extensia de fișier .accdb, iar bazele de date create în formatele de Access mai vechi au extensia de fișier .mdb. Puteți utiliza Access 2016, Access 2013, Access 2010 sau Access 2007 pentru a crea fișiere în formate mai vechi (de exemplu, Access 2000 și Access 2002-2003).

O entitate (Din fr. entité, lat. entitas, -atis.) este ceva care are o existență distinctă, separată, care poate fi și una nematerială.

În lumea reală, obiectele nu există izolat.Intre ele exista relatii Așadar, după ce ați identificat care sunt entitățile și atributele acestor entități este timpul să punem în evidență relațiile care există între aceste entități, modul în care acestea comunică între ele. O relație este o asociere, legătură, sau conexiune existentă între entități și care are o semnificație pentru afacerea modelată. Orice relație este bidirecțională, legând două entități sau o entitate cu ea însăși. De exemplu, elevii studiază mai multe materii, o materie e studiată de către elevi.

Orice relație este caracterizată de următoarele elemente:

-       1. numele relației ;                 2.opționalitatea relației;                                3. gradul (cardinalitatea) relației.

Microsoft Access este un sistem de gestionare a bazelor de date (SGBD) de la Microsoft care combină relaționalul Microsoft Jet Database Engine cu o interfață grafică de utilizator și instrumente de dezvoltare software. Este membru al suitei de aplicații Microsoft 365 , incluse în edițiile Professional și superioare sau vândute separat.

Microsoft Access stochează date în propriul format bazat pe motorul de bază de date Access Jet. De asemenea, poate importa sau conecta direct la date stocate în alte aplicații și baze de date. [3]

Dezvoltatorii de software , arhitecții de date și utilizatorii avansați pot utiliza Microsoft Access pentru a dezvolta aplicații software . La fel ca alte aplicații Microsoft Office, Access este acceptat de Visual Basic for Applications (VBA), un limbaj de programare bazat pe obiecte care poate face referire la o varietate de obiecte, inclusiv DAO (Obiecte de acces la date), obiecte de date ActiveX și multe alte componente ActiveX . Obiectele vizuale utilizate în formulare și rapoarte își expun metodele și proprietățile în mediul de programare VBA, iar modulele de cod VBA pot declara și apela operațiunile sistemului de operare Windows . Nu are o versiune web.

Explicație:

sper ca te am ajutat


Nupix: Multumeesc!
kleyergabriel: Cu placere!
Alte întrebări interesante