Engleza, întrebare adresată de mariaioanaelena, 8 ani în urmă

ce este past tense simple?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de juliette6
1

Răspuns:

Timpul trecut simplu este folosit pentru a se referi la acțiuni care au fost finalizate într-o perioadă de timp înainte de momentul prezent. În Trecutul Simplu, procesul de realizare a acțiunii nu este important. Ceea ce contează este că acțiunea a fost finalizată în trecut. Este posibil ca acțiunea să fi avut loc în trecutul recent sau cu mult timp în urmă.

Deci, să începem să învățăm timpul trecut simplu - unul dintre cele mai comune timpuri în limba engleză vorbită - și punctele cărora trebuie să le acordăm atenție.

Utilizarea timpului trecut simplu

Trecutul simplu este folosit pentru acțiunile care au început și s-au încheiat la un anumit moment din trecut. De asemenea, este posibil să folosiți trecutul simplu într-o propoziție fără a specifica un timp, dar trebuie să fi fost clar anterior că vorbitorul se referă la o perioadă încheiată.

Am văzut un film săptămâna trecută.

Trecutul simplu este folosit pentru a descrie mai multe acțiuni care au fost finalizate în trecut.

Am terminat munca, am mers la plajă și mi-am întâlnit prietenii.

Trecutul simplu este folosit pentru a descrie un proces care a început și s-a terminat în trecut. În acest caz, procesul de acțiune este lung și este utilizat prin specificarea unor perioade de timp precum „întregul an” sau „toată ziua”.

Alte întrebări interesante