Informatică, întrebare adresată de honeytealulu, 8 ani în urmă

Ce este programul malware? Ce se intampla daca lasi calculatorul virusat fara sa platesti la antivirus? Ce se intampla daca se blocheaza calculator instantaneu si imi apar tot felul de reclame ciudate?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de and20101976
2
Software-ul rău intenționat, software-ul dăunător este un tip de software proiectat intenționat pentru deteriorarea unui computer sau infiltrarea în el, sau/și deteriorarea ori infiltrarea în întregi rețele de computere, fără consimțământul proprietarului respectiv



honeytealulu: gle
honeytealulu: am scris asa ca nu imi sa voie sa trim msj cu tot cuvantul
and20101976: Ok
andrei750238: Avast foloseste astfel de mesaje ("Locatia ta poate fi vizibila" sau "Adresa IP este vizibila") pentru a te speria sa cumperi versiunea pro care vine cu VPN, astfel de notificari nu trebuie luate in serios.
andrei750238: Foloseste alt antimalware, Avast a devenit un scareware, cel putin versiunea gratis.
andrei750238: Daca folosesti Windows 10 / Windows 11 ai preinstalat Windows Defender care face o treaba decenta in cele mai multe situatii si nu este intruziv.
andrei750238: Abilitatile digitale ale utilizatorului sunt cele mai importante in prevenirea problemelor cu malware. Daca utilizatorul foloseste siteuri sigure, are actualizarile la zi si nu descarca tot ce prinde sansele de infestare cu malware sunt mici.
andrei750238: Atentie deosebita la programe de tip cheaturi pentru jocuri (aimhack-uri pentru FPS-uri, programe care promit robux gratis, etc.), jocuri/programe descarcate din surse care nu sunt de incredere.

Unele siteuri de hosting fisiere permit reclame care duc in eroare utilizatorul cu privire la butonul corect de descarcare. Incercam sa ne asiguram ca descarcam ceea ce dorim, nu ca descarcam in mod eronat altceva care e posibil sa fie malware.
and20101976: Daaa daca asi fi stiut asta acm 2 saptamani nu luam virusi
and20101976: (:
Răspuns de Matei
3

Salut, ți-am adăugat răspunsul în cele două atașamente, din păcate Brainly nu mă lasă să îl postez.

Anexe:

honeytealulu: nu imi da voie sa dau coroana
Alte întrebări interesante