Istorie, întrebare adresată de georgiananedelcumard, 8 ani în urmă

ce este solidaritatea si lipsa solidaritate​


aalexandra6224: Solidaritatea se refera la legaturile dintr o socialitate care unesc oamenii impreuna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oliviansidarius2008
5

Răspuns:

solidaritate=faptul de a fi solidar, comunitate de idei, de sentimente, de interese; mod unitar de acțiune, spirit de înțelegere; unitate. Bălcescu a ajuns la convingerea că numai prin solidaritatea, prin lupta comună a popoarelor asuprite, prin dezlănțuirea forțelor populare va putea să învingă cauza revoluției. LUPTA DE CLASĂ, 1953, nr. 1-2, 107. [Titu] manifesta fățiș solidaritatea cu învățătorul și cu mulțimea oropsită din care face parte și dînsul. REBREANU, R. I 101. ♦ Coeziune. Poetul a fost pe deplin conștient de solidaritatea adîncă a ideii și formei. VIANU, S. 148(dictionarul din 1957)

lipsa de solidaritate=faptul de nu a fi intelegator

Explicație:

Sper ca te-am ajutat!


georgiananedelcumard: buna
georgiananedelcumard: trebuia mai pe scurt
oliviansidarius2008: pe scurt,solidaritatea inseamna sa fi intelegatoor
Răspuns de robertbarboi540
5

Faptul de a fi solidar (cu cineva sau cu ceva); sentiment care îi determină pe oameni să-și acorde ajutor reciproc. – Din fr. solidarite.

sursa: DEX '09 (2009) adăugată de blaurb. acțiuni

solidaritate sfs [At: I. GOLESCU, C. / E: solidar + -itate cf fr soldarité] 1 (Jur) Răspundere solidară (1) în fața justiției. 2 (Jur; spc) Caracterul raportului de obligații care se leagă între mai mulți creditori și un singur debitor sau între mai mulți debitori și un singur creditor. 3 Unitate strânsă între oamenii bazată pe o comunitate de concepții, de sentimente, de acțiuni, de interese etc. 4 Spirit de unire Si: coeziune (2), frăție (7), înfrățire, legătură, unitate. 5 (Udp „cu”) Manifestare a solidarității (3). 6 Legătură dintre mai multe (grupuri de) persoane între care s-a stabilit o unitate de concepții, de sentimente, de acțiuni, de interese etc. 7 Sentiment care determină pe oameni să-și acorde reciproc ajutor Si: înfrățire, solidarizare, unire.

sursa: MDA2 (2010) adăugată de blaurb. acțiuni

SOLIDARITÁTE s. f. Faptul de a fi solidar (cu cineva sau cu ceva); sentiment care îi determină pe oameni să-și acorde ajutor reciproc. – Din fr. solidarité.

sursa: DEX '98 (1998) adăugată de LauraGellner acțiuni

SOLIDARITÁTE s. f. 1. Faptul de a fi solidar, comunitate de idei, de sentimente, de interese; mod unitar de acțiune, spirit de înțelegere; unitate. Bălcescu a ajuns la convingerea că numai prin solidaritatea, prin lupta comună a popoarelor asuprite, prin dezlănțuirea forțelor populare va putea să învingă cauza revoluției. LUPTA DE CLASĂ, 1953, nr. 1-2, 107. [Titu] manifesta fățiș solidaritatea cu învățătorul și cu mulțimea oropsită din care face parte și dînsul. REBREANU, R. I 101. ♦ Coeziune. Poetul a fost pe deplin conștient de solidaritatea adîncă a ideii și formei. VIANU, S. 148. 2. Răspundere comună în fața justiției.

sursa: DLRLC (1955-1957) adăugată de LauraGellner acțiuni

SOLIDARITÁTE s.f. 1. Faptul de a fi solidar; răspundere comună. 2. Unitate strânsă, bazată pe o comunitate de interese, de sentimente, de idei; spirit de înțelegere. ♦ Coeziune. ♦ (Jur.) Caracterul unui raport de obligații care leagă între ei mai mulți creditori și un singur debitor (solidaritate activă) sau mai mulți debitori și un singur creditor (solidaritate pasivă). [Cf. fr. solidarité, it. solidarietà].

sursa: DN (1986) adăugată de LauraGellner acțiuni

SOLIDARITÁTE s. f. 1. faptul de a fi solidar;


georgiananedelcumard: buna
georgiananedelcumard: trebuia mai pe scurt
aalexandra6224: am inteles
Alte întrebări interesante