Biologie, întrebare adresată de enacheioana207, 8 ani în urmă

ce este stratosfera, termosfera și exosfera?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raressipopa07
4

Răspuns:

1.Stratosfera conține pătura de ozon care absoarbe cea mai mare parte a radiațiilor ultraviolete. Dacă ar pătrunde în totalitate până la suprafața terestră, aceste radiații ar distruge viața de pe planetă

2. Termosfera este învelișul exterior al atmosferei terestre, care se extinde de la 80-85 km până la 400-800 km, și este caracterizată printr-o rarefiere extremă a aerului. Moleculele de gaze sunt disociate în atomi de radiațiile ultraviolete și ca urmare temperaturile cresc, ajungând la 1500 °C spre partea superioară.

3.Exosfera este stratul exterior al atmosferei terestre, aflat la înălțimi mai mari de 750 km, unde aerul este extrem de rarefiat. Prin acest strat se face treptat trecerea spre vidul interplanetar, în care mai există doar atomi de heliu și hidrogen.


enacheioana207: mulțumesc frumos!
Răspuns de sandumirunamaria34
2

Răspuns:

Stratosfera conține pătura de ozon care absoarbe cea mai mare parte a radiațiilor ultraviolete.

Exosfera este stratul exterior al atmosferei terestre, aflat la înălțimi mai mari de 750 km, unde aerul este extrem de rarefiat.

Termosfera este învelișul exterior al atmosferei terestre, care se extinde de la 80-85 km până la 400-800 km, și este caracterizată printr-o rarefiere extremă a aerului.

Explicație:

sper că te-am ajutat !


enacheioana207: mulțumesc frumos!
Alte întrebări interesante