Limba română, întrebare adresată de maximn356, 8 ani în urmă

Ce este substantivul?
Ce este verbul?
Ce este adjectivul?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Stoianca
0

Explicație:

Substantivul este partea de vorbire care definește obiecte (masă, casă); ființe (iepure, câine), locuri (munte, mare), fenomene ale naturii (ploaie, furtună), acțiuni (mișcare), dar și mai multe noțiuni abstracte.

Verbul este partea flexibilă de vorbire, care exprimă în general acțiuni ale obiectelor/persoanelor (Andrei mănâncă. Maria citește). Celelalte verbe pot exprima: stări ale obiectelor (Mașina stă în parcare), posesia unui obiect (Mihai are o carte), necesitatea acțiunilor ori a obiectelor (Trebuie să cânt. Îmi trebuie o carte), voința sau dorința unei persoane de a face o acțiune (Vreau să merg la mare. Doresc o prăjitură)

Adjectivul este o parte de vorbire flexibilă care arată însușirea unui obiect, însoțește și determină substantivul. Adjectivul se acordă în gen, număr și caz cu substantivul determinat. Exemplu: casa frumoasă, mașina frumoasă, omul frumos, femeia frumoasă, etc.

Răspuns de pascariumadalina6318
0

Răspuns:

Substantivul: este partea de vorbire flexibila care denumește nume de obiecte,ființe,sentimente ,setări sufletești,fenomene ale naturii.Substantivul este partea de vorbire principale care poate fi înlocuit de pronume.

verbul:este partea de vorbire flexibila care exprima in general actiiuni ale obiectelor/persoanelor (Andrei mananca.Maria citeste)

Adjectivul: adjectivul este o parte de vorbire flexibila care arata însușirea unui obiect,însoțeste si determina substantivul determinat

sper ca te-am ajutat!!

Alte întrebări interesante