Fizică, întrebare adresată de zanfirana52, 8 ani în urmă

Ce este temperatura și gradul Celsius

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de justin340
3

Explicație:

Temperatura este o mărime fizică a unui sistem termodinamic care exprimă cantitativ proprietatea de mai cald sau mai rece a sistemului respectiv. Astfel, la o temperatură mai ridicată este mai cald, iar la una mai joasă, mai rece. Temperatura este un parametru care caracterizează viteza cu care se mișcă atomii ce alcătuiesc o substanță. În cazul încălzirii unui corp viteza poate crește până la o anumită limită. La o temperatură extrem de scăzută, numită zero absolut, atomii și moleculele și-ar înceta mișcarea complet, dar atingerea acestei stări nu este posibilă prin mijloace termodinamice.

Temperatura este un parametru fundamental de stare care caracterizează starea termică a unui corp, mai exact, starea de echilibru termodinamic.

Grade Celsius (simbol ° C ) este unitatea de grade Celsius a temperaturii scalei, care este o unitate derivată din Sistemul Internațional, a introdus pe25 decembrie 1948. Numele său este o referință la astronomul și fizicianul suedez Anders Celsius, inventator în 1742 al uneia dintre primele scale de temperatură centigradă . Această unitate de măsură este utilizată în mod obișnuit în întreaga lume, cu excepția Statelor Unite, Belize și Insulele Cayman, care încă folosesc scara Fahrenheit .

Alte întrebări interesante