Geografie, întrebare adresată de lucagrigoras296, 8 ani în urmă

ce este un minereu? Dar un mineral? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daria2b
3

Răspuns:

Mineralele sunt substanțe naturale solide, mai rar fluide, cu formă proprie cristalizată, alcătuite din unul sau mai multe elemente chimice, care intră în componența rocilor și minereurilor. După conținutul lor ele se pot împărți în minerale metalifere și respectiv nemetalifere (sare, gips, azbest, mică, feldspat), iar cele metalifere se pot împărți la rândul lor în feroase și neferoase.

Mineralele sunt de regulă substanțe neomogene din punct de vedere chimic, fiind frecvent substanțe solide cristalizate în sisteme diferite de cristalizare, de aceasta ocupându-se ramura mineralogiei, cristalografia.

Un minereu reprezintă o acumulare de unul sau mai multe minerale din care se pot extrage, pe scară industrială, unul sau mai multe elemente (metale sau metaloizi) sau combinații ale acestora.[1] În economie, termenul indică faptul că un zăcământ este rentabile pentru exploatare din punct de vedere economic. Rentabilitatea economică este influențată de valoarea mineralelor pe piața de desfacere (care variază în decursul istoriei) și în bogăția (concentrația în minerale utile) zăcământului

Alte întrebări interesante