Fizică, întrebare adresată de ulinicbiancelena, 8 ani în urmă

Ce este un sistem de Referință Inerțial?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paula736
7

În fizică, un sistem de referință inerțial este un sistem de referință față de care este respectată prima lege a lui Newton: Orice corp își menține starea de repaus sau de mișcare rectilinie uniformă atât timp cât asupra sa nu acționează alte forțe sau suma forțelor care acționează asupra sa este nulă (principiul inerției).

În mecanica clasică (nerelativistă) toate sistemele de referință inerțiale se mișcă unul față de altul cu viteză constantă (mișcare rectilinie uniformă).

Răspuns de DanDiana59
1

Răspuns:

am 2 definiții..

1)În fizică, un sistem de referință inerțial este un sistem de referință față de care este respectată prima lege a lui Newton: Orice corp își menține starea de repaus sau de mișcare rectilinie uniformă atât timp cât asupra sa nu acționează alte forțe sau suma forțelor care acționează asupra sa este nulă (principiul inerției).

2)Proprietatea corpurilor de a rezista acțiunii forțelor care determină accelerarea se numește inerție. Este asociat cu un semn, care distinge două tipuri de sisteme de referință. Un sistem inerțial este considerat a fi luat în considerare dacă corpurile legate de acesta sunt în repaus sau în mișcare prin inerție (direct și uniform) în condiții când nu sunt afectate de forțe externe.

Explicație:

Sper că te-am putut ajuta și ❁bafta❁ ❁la❁ ❁școală❁ ❁☺️❁

O poți scrie pe care vrei..

Alte întrebări interesante