Limba română, întrebare adresată de Cainele11, 9 ani în urmă

Ce este verbul pronumele adjectivul substantivul și numerarul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
Verbul este o parte de vorbire care exprimă în general o acțiune.

Substantivul este partea de vorbire care denumește ființe, obiecte,fenomene ale naturii.

Adjectivul este o parte de vorbire care indică însușirile unui concept (obiect, ființă,) exprimat de obicei printr-un substantiv.

Numeralul este o parte de vorbire flexibilă (substantiv sau adjectiv) ce exprimă  un număr, o determinare.

Pronumele este o parte de vorbire flexibilă, care ține locul unui substantiv atunci când participanții la dialog cunosc sau înțeleg din context obiectul sau persoana numită de acesta.

Răspuns de HelpfulGenius
1
verbul-Parte de vorbire care exprimă o acțiune sau o stare și care se caracterizcază prin flexiune proprie.                                                                    pronume-Parte de vorbire flexibilă care ține locul unui substantiv                           adjectivul-Parte de vorbire flexibilă care arată o însușire a unui obiect sau a unei ființe și determină numele acestora, acordându-se cu ele în gen, număr și caz.        substantiv- Parte de vorbire care denumește lucruri, ființe sau noțiuni abstracte și care se modifică, în cele mai multe limbi, după număr și caz                                 numeral-Parte de vorbire flexibilă care exprimă, sub diferite aspecte, un număr, o determinare numerică a obiectelor sau ordinea obiectelor prin numărare. :)
Alte întrebări interesante