Limba română, întrebare adresată de dragadragutza2, 9 ani în urmă

ce face vara mos craciun in jungla va rog pana joi o comunere lunga

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PutereDinu
2
  Mult-iubitul nostru mester de cadouri si vestitorul bucuriei copiilor, Mos Craciun, care de fapt nu stia ca planeta este o sfera, pe cand prelucra o masinica pentru un copil, se tot gandea ce ar putea face, daca aceasta ar fi mare, ar functiona perfect. Tot asa cum statea el pe ganduri, deodata se lovi la deget cu ciocanul. O picatura de sange rosu a cazut pe o minge alba de zapada. La un moment dat, mosul a vazut ca picatura a intrat in zapada, facand o gaura, mai apoi, se topi putin prin imprejurarile gaurei facute de picatura de sange. Atunci, in mintea lui Mos Craciun a venit un gand: el a crezut in acea gaura se afla el, iar locurile pe unde se topise putin, sunt casele copiilor, unde el pleaca sa le daruiasca daruri. Mosul si-a dat seama ca asa este si in realitate: poate ca nu toti copiii lumii se bucura de cadouri de Craciun. Astfel, el s-a urcat imediat in sania sa fermecata luandusi toate jucariile pe care le avea, si plecat la drum.
   Tot apropiindu-se de Ecuator, sania se tot lasa mai spre pamant: era din ce in ce mai cald. Deodata, mosul cazu intr-o jungla plina de copaci de zece metri. Pentru un moment, Mos Craciun credea ca este intr-un vis, dar parea atat de real.
  Mosului ii era foarte cald, asa ca si-a scos vata din hainele sale calduroase. Tot cu gandul ca va gasi copii nefericiti de Anul Nou, mosul nu-si pierduse speranta, isi lua sacul in spinare, si a pornit la drum. 
  A mers darnicul zile si nopti, dar speranta se scadea din ce in ce. El vedea doar diferite animale salbatice. Neavand incotro, a facut toata jungla de animale fericita cu darurile sale. Tocmai cand ajunsese la tigru si la leu, i s-au terminat cadourile. Carnivorele foarte tare s-au suparat, punandu-l pe fuga pe Mos Craciun. Pana la urma, tigrul ii pierduse urma mosului si a leului, ramanand in inima junglei pentru totdeauna. Leul nu-l scapa pe mos, insa acesta deja gasise o lumina puternica ce venea dintr-un tufis. Cand s-a apropiat mai tare, el deja iesise din jungla. Insa nu se terminase tura. Leul inca era pu urmele mosului, dar cum au iesit din jungla, au intrat intr-o savana calduroasa si uscata. Mosul nu s-a oprit nicio clipa sa se odihneasca, insa leul, deja se obosi, si s-a oprit la un helesteu sa bea niste apa. Cand deja era gata sa fuga mai departe, ce sa vada? nu era nici urma de Mos Craciun. In asa fel, leul a ramas de atunci in savana pretutindeni.
  Mosul, fiind tot inca speriat, alerga fara incetare. Deodata, zari o caruta pe un deal. S-a apropiat de ea, dar aceasta a inceput sa se miste abia-abia. Mosului nu-i venea a crede, dar cand s-a apropiat mai tare, nu-si credea ochilor: si-a gasit sania cu toti cei doisprezece reni, care defapt ei miscau sania abia-abia, caci erau sleiti de puteri. Mosul i-a aprovizionat cu hrana si apa, si au pornit spre casa. 
  Mos Craciun a scris acesta poveste in cartea sa, dorind sa nu uite niciodata acea vacanta.
Răspuns de Utilizator anonim
1
S-a terminat sezonul de iarna si impartitul cadourilor.Mos craciun ,isi pune sania in garaj si merge la calculator si incepe sa caute o destinatie exotica , unde sa se relaxeze si sa cunoasca oameni si locuri noi.Ii apare pe ecran jungla ,se gandeste iute sa-si faca bagajul si sa plece spre un loc unic din lume.
Se suie in avion pe o vreme de crapau si pietrele,in Laponia este foarte fig si isi i-a zborul spre noua destinatie.Cand ajunge il paleste o caldura sufocanta .Merge iute sa se schimbe.Isi pune tricou ,pantaloni scurti si in picioare niste papuci bineinteles rosii,palarie de paie si ochelari de soare.Se uita in stanga ,se uita indreapta ,pustiu ,un tinut plin de liane ,plante si diferite animale.
   Isi face iute un cort si incearca sa gaseasca ceva de mancare.Dar ce sa mananci in jungla,o banana,o nuca de cocos.Dar Craciun era fascinat si uimit de frumusetile naturii .Nu mai vazuse atata verdeata ,atata frumusete ,atata viata.Aude cate o maimuta cum tipa ,vede si un sarpe.Dar foamea nu-i da pace .Se intoarce la cort si mananca o bucata de friptura de ren.
Trage un pui de somn si maine va explora tinutul ,pentru ca devenise tare curios si de aceea a facut calatoria sa vada si altceva decat zapada si frig.Maine va sta la soare sa prinda bronz frumos .Se gandeste sa faca si niste jucarii pentru copii ,dar gandind ca este in concediu renunta.A stat Craciun pret de o luna im jungla,a facut poze si i-a aratat Craciunitei acasa alte locuri minunate.

dragadragutza2: multumesc frumos
Alte întrebări interesante