Geografie, întrebare adresată de cristi139, 9 ani în urmă

ce fel de tip sunt satele:

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hhd
3
Satele risipite[modificare | modificare sursă]Sunt specifice regiunilor montane (Alpi, Carpați, Balcani etc.). Aceste sate sunt formate din gospodării izolate, fiecare având în jur propriul teren de folosință. Locuitori acestor sate sunt preocupați de creșterea animalelor precum și de agricultură sau de pomicultură. În Munții Apuseni se numesc crânguri iar în Munții Banatului sălașe sau odăi.
Satele răsfirate[modificare | modificare sursă]Sunt prezente în special în regiunile de deal și de podiș, au gospodăriile situate la distanțe mai mici unele de altele. O parte din terenul agricol (livezi, vii, grădini de legume) este cuprinsă în vatra satului, dar cea mai mare parte rămâne în exteriorul vetrei.
Satele adunate[modificare | modificare sursă]Sunt întâlnite mai ales la câmpie și în depresiuni, au vatra bine conturată, gospodăriile sunt lipite unele de altele, terenurile agricole detașându-se net în exteriorul vetrei (de ex. satele din Mărginimea Sibiului).
Satul adunat prezintă mai multe variante:facebook
sat cu piață centrală (tipic pentru Germania, Marea Britanie),satul circular (kraal) al crescătorilor de animale din Africa de Sud,satul linear sau satul-stradă (care se întinde de-a lungul unei singure șosele principale).satul stup prin orașele Mediterane

cristi139: spune doar ce este in imagine¿
cristi139: heeeeeei
cristi139: i-ai dar copypaste
Răspuns de raul93
2
1. sat țărănesc 2.populație mare 3 un oraș pe apă (o insulă )
Alte întrebări interesante