Geografie, întrebare adresată de alexandrubaxan2007, 8 ani în urmă

Ce forme de relief are Australia?????rapid!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carmencaraiman01
3

Relieful este predominant de desert ( Marele Deșert Australian). Munții situați în Sud-Estul Australiei sunt în general scunzi,  cel mai înalt varf australian fiind Varful Kosciusko din Alpii Australieni cu o înălțime de numai 2.228 m, mai puțin de jumătate din înălțimea Mont Blanc-ului.

Continentul poate fi impartit in trei regiuni principale : Scutul Australiei de Vest , Platoul Estic si Marele Bazin Artezian . Scutul este un podis care se suprapune in mare parte cu statul Australiei de Vest , format in principal de aflorimente de roci precambriene vechi de 5.703.000 milioane de ani . Cele mai remarcabile dintre aceste aflorimente sunt Peninsula Arnhem si Podisul Kimberly din nord-vest . Platoul Estic este o regiune muntoasa cu o latime de aproximativ 500 km , care formeaza Muntii Marii cumpene de Ape . Varfurile cele mai inalte au o inaltime de numai 1.500 m . Muntii New England si Muntii Albastrii din sud au inaltimi intre 900-1.500 m.

Intre Scutul Vestic si Platoul Estic sunt trei bazine interioare -Bazinul Murray , Bazinul Carpentaria , Bazinul Eyre . Acestea se numesc impreuna Marele Bazin Artezian , care are in cea mai mare parte mai putin de 300 m peste nivelul marii . In nord , partea mai mare a Bazinului Carpentaria este inundat de Golful Carpentaria . Bazinul Eyre contine Lacul Eyre care la 15 m sub nivelul marii este cel mai jos din Australia . Intersectarea Desertului Simpson cu aceste bazine interioare estompeaza distinctiile fizice dintre aceste regiuni

Sper că te-am putut ajuta


alexandrubaxan2007: Mulțumesc mult❤
carmencaraiman01: n-ai pentru ce :)
Răspuns de JudoSchi
1

Australia are ca forma de relief doar CÂMPIE!            

sper ca te-am AJUTATTTTT!!!!!!!

COROANA?

Alte întrebări interesante