Matematică, întrebare adresată de SpulberCarolina, 10 ani în urmă

Ce formula se aplica pentru exercitiul urmator: (radical din 5+1)(1-radical din 5)+5 ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
se da factor comun 5=> radical din 5(1-1+1)

SpulberCarolina: Pai si cu + 5 ce se intampla?
Utilizator anonim: ii duasi lui factor comn
Utilizator anonim: e 1 ex:6+3*6=6(3+1)
Răspuns de andreistefan13
2
(√5 +1)* (1-√5)+5
(√5+1)*[-(√5-1)]+5⇒-(√5+1)(√5-1)+5=5-1+5=9


andreistefan13: am folosit formule de calcul prescurtat
SpulberCarolina: Pai merci, am inteles mult mai bine asa!
Alte întrebări interesante