Matematică, întrebare adresată de B192021, 8 ani în urmă

Ce formula se folosește aici ? îmi arata cineva cum se face ?
( {x}^{2}  + x - 1)( {x}^{2}  - 2x  + 1)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rafyy12
0

Raspuns:

(x^{2} +x -1)([tex]x^{2} [/tex] -2x +1)=

[tex]= x^{4} - 2x^{3} +x^{2} +x^{3} -2x^{2} +1-x^{2} +2x-1=\\ =x^{2} -x^{3} -2x^{2} +3x-1[/tex]

Formula de calcul:

(x^{2} +x-1) ==> (a+b)^{2}

(x^{2} -2x+1) ==> (a-b)^{2}


B192021: Formula de calcul ?
rafyy12: am editat
rafyy12: https://www.e-formule.ro/wp-content/uploads/formule-de-calc-prescurtat.htm
rafyy12: fa copy paste la linkul acesta si afli mai multe formule de calcule
B192021: mulțumesc frumos
rafyy12: cuplacere
Alte întrebări interesante