Informatică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Ce funcție are procesorul
Varog repe ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marian17793
0

Un procesor este un dispozitiv hardware al unui computer care pornind de la un set de instrucțiuni efectuează operațiuni pe o sursă externă de date. Termenul este frecvent utilizat pentru a face referire la unitatea centrală de procesare dintr-un sistem.

Procesorul este elementul principal al unui sistem de calcul și încorporează funcțiile unității centrale de prelucrare a informației a unui calculator sau a unui sistem electronic structurat funcțional (care coordonează sistemul).


zoe95: ai copiat
Răspuns de marinalacramioara1
1

Răspuns:

 procesorul este un dispozitiv hardware al unui computer (calculator,laptop etc) care pornind de la un set de instrucțiuni efectuează operațiuni pe o sursă externă de date. 

•Asigură procesarea instrucțiunilor și datelor, atât din sistemul de operare al sistemului, cât și din aplicațiile utilizatorului,

•De obicei, fizic procesorul se prezintă sub forma unui microprocesor, care este fabricat pe un singur cip de circuit integrat metal-oxid-semiconductor (MOS).

•Procesorul este elementul principal al unui sistem de calcul și încorporează funcțiile unității centrale de prelucrare a informației a unui calculator sau a unui sistem electronic structurat funcțional

•fara procesor, calculatorul nu ar functiona!!

Alte întrebări interesante