Istorie, întrebare adresată de randunica7, 9 ani în urmă

Ce îmi puteți spune despre filmul "OANA d'ARC"? Profesoara ne-a spus să îl vizionam până data viitoare la ora.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kittyCat20051
0
Războiul de 100 de ani se incheie cu sprijinul Ioanei d'Arc. creşte puterea regelui prin introducerea impozitelor permanente.
Toata puterea ajunge in mainile regelui.
Ea a insufletit armata Franceza si astfel au reusit sa lupte cu Englezii dar ea tot a fost tradata de armata sprijinita de ea.
A dus.o la Englezi si acoloa fost omorata prin ardere pe rug.
Răspuns de Zohan1
0
JANA D'ARC a fost o fata care știa despre războiul de 100 de ani și de ciumă neagra . Ea sa dus la rege si ia zis ca să-i dea echipament pentru a putea merge la război, regele nu voia pentru că nu avea încredere în ea ca era fată, dar fiindcă nu avea soldați ea dat JANEI echipament. Ea a ajuns pe timpul de lupă , a încurajat toți soldații ca să-și poată apăra tara lor „Franta" . Ei s-au uitat la conducătorul armatei și el le-a dat din cap ca so asculte pe JANA si sa meargă unainte. Soldații au ascultați pe ea si in acest fel au învins Englezii si iau alungat de pe teritoriul Francez . Englezii au prinso pe JANA si eau zis regelui Francez ca daca vrea să lio dea înapoi pe JANA sa le dea englezilor niste pământuri. Regele nu acceptat aceasta de oarece regele a crezut că JANA va încuraja poporul si vor face o răscoală împotriva regelui. După aceasta regele englezilor ea dat foc JANEI , pentru că regele Francez nu Lia dat pămînt englezilor .
Alte întrebări interesante