Matematică, întrebare adresată de dia129, 9 ani în urmă

ce inseamna Dimensiune ecran (inch) 4.8 si Rezolutie ecran (pixeli) 720 x 1280

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GreenEyes71
1


Informaţia se referă la un monitor, sau afişaj folosit la orice computer, telefon, sau tabletă.

Cei 4.8 inci se referă la diagonala ecranului, sau a afişajului care de obicei are o formă dreptunghiulară. Un inci este 2.54 cm, deci 4.8 inci = 4.8 * 2.54 = 12.192 cm, ceea ce este destul de puţin pentru un telefon (de exemplu).

Rezoluţia se referă la faptul că orice imagine este formată de fapt de o mulţime de puncte de culoare (pixel care vine de la "picture element" - element al imaginii). Dacă ai avea o lupă cu putere mare de augmentare a imaginii şi ai folosi-o să cauţi aceste puncte, le vei vedea unul lângă altul. De la distanţa la care privim noi de obicei la orice afişaj, ecran, sau monitor, ochiul uman nu are cum să distingă acele puncte, de aceea imaginea percepută de noi este una continuă, nefragmentată, naturală.

720 x 1280 - prima valoare (720) se referă la numărul de astfel de puncte de culoare (elemente de bază ale imaginii) pe verticala ecranului, iar cealaltă valoare se referă la numărul de "pixeli" pe orizontala ecranului.

Dacă efectuezi produsul dintre 720 şi 1280 vei obţine numărul total de astfel de puncte elementare ale imaginii.

Îţi pot confirma că pentru un ecran de numai 4.8 inci, rezoluţia de 720 x 1280 este foarte, foarte bună, adică imaginile sunt clare, de o foarte bună calitate.

Singurul dezavantaj ar fi dimensiunea cam mică a ecranului, doar 4.8 inci.

Sper să te ajute răspunsul meu.

Green eyes.

Alte întrebări interesante