Matematică, întrebare adresată de AlexandraDan7, 9 ani în urmă

Ce inseamna multimea nr. N,Z,Q si R

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anamariagvg
323
N- nr. naturale (1 2 3 4....) Z- nr. intregi (-1 -2 -3 -4 ......) Q- nr. raționale (fractii si cele cu virgula si perioadă) R- nr. reale ( nr. rationale + nr. iraționale )
Răspuns de Iuliiarr
662
Sa o luam cu inceputul.
Prima data inveti despre N (Multimea numerelor naturale), ea cuprinde numerele de la 0, pana la infinit adica 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,... infinit.

Apoi Z (multimea numerelor intregi), ea cuprinde atat numerele negative cat si cele pozitive adica de la minus infinit -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4,... infinit.

Urmeaza Q (multimea numerelor rationale), ea cuprinde numerele fractionare, scrise cu virgula, sau sub forma de fractie, adica -1. 1 sau 13. 2 sau 100. Observi ca N si Z sunt incluse in Q, adica Q cuprinde si -3 sau 5, nu toate trebuie sa fie cu virgulawinking

Si mai ramane R, ma rog inainte sa vorbim de R (multimea numerelor reale), mai trebuie sa stii o multime cea a numerelor irationale, scrisa de obicei cu I sau R/Q (R minus Q). Multimea I cuprinde numerele care nu sunt irationale, precum Pi (banuiesc ca stii de PI, care are valoarea aproximativa cu 3, 14159265, insa cifrele de dupa virgula nu se opresc la 5 ele continua si continua la nesfarsit, intr-un mod ca sa spun dezordonat, adica nu e cu perioada). Deci multimea numerelor irationale contin numerele ce au dupa virgula aceste cifre "Dezordonate" (eu ti le spun ca-s dezordonate ca sa intelegi despre ce e vorba).

Si sa revenim la R (multimea numerelor reale), ea cupride toate numerele de mai sus, nu conteaza daca sunt intregi, naturale, rationale sau irationale, toate intra in multimea R.

In concluzie.
N este inclusa in Z
Z este inclusa in Q
si
Q este inclusa in R.

AlexandraDan7: Mulțumesc mult pentru efortul depus,am inteles mai bine ca la scoala :)
Iuliiarr: Nu ai pentru ce, am încercat și ma bucur ca ai înțeles.
Alte întrebări interesante