Limba română, întrebare adresată de chiflacumuraturi, 9 ani în urmă

ce inseamna sa fii albina?de ce este greu sa fii albina? ce inseamna sa fii floare adevarata?
de ce este cel mai greu sa fii floare adevarata?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeageorgia4
7
Viaţa unui stup de albine este un adevărat miracol. Cele aproximativ 60 000 de albine care alcătuiesc un stup dau dovadă de o ordine foarte riguroasă în activităţile din interiorul lui nu există niciun membru al familiei de albine care să nu aibă locul său bine definit în această uimitoare organizare. 
      
 Găsim aici câteva adevărate “specializări” ale albinelor:
1) Albinele curăţitoare sunt cele care se ocupă cu întreţinerea “locuinţei” şi cu înlăturarea resturilor menajere. Fără ele, viaţa în stup ar fi mult mai grea şi mai “murdară”, dacă nu chiar imposibilă.
2) Albinele ventilatoare au misiunea de a asigura ventilaţia în interiorul stupului prin vibrarea aripilor lor. Ele se găsesc la intrarea în stup, asemenea unui adevarat şi eficient aparat de aer condiţionat.
Răspuns de Crissuletz
6
Traieste pe toate continentele in afara de Antartica. Ii plac zonele calduroase. Pentru unele dintre ele desertul este cel mai bun.Unele albine sunt singuratice dar altele traiesc in grup intr-o formatiune numita “roi”. Casa pe care si-o construiesc se numeste “stup”. Roiul este clar structurat: albina regina, adica matca, este singura care lasa oua si nu munceste, albinele muncitoare se ocupa cu strangerea polenului si a nectarului, obtinerea si stocarea mierii si curatenia stupului iar trantorii nu au ac si au rol numai de inmultire. Dupa inmultire trantorul este omorat si impachetat in ceara. Trantorii sunt alesi astfel: regina care este mai usoara decat trantorul si poate zbura mai sus decat acesta, zboara la inaltime iar cel ce poate zbura alaturi de ea este ales. In stup mai sunt si albine care stau de paza. Ele pazesc stupul de trantor, urs si soarece.
Alte întrebări interesante