Limba română, întrebare adresată de lumeadeazi2003, 9 ani în urmă

ce inseamna verb copulativ si un nume predicativ

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mateighiorghe0
1
nume pred inseamna sa nu fie un verb la copulativiar verbele copulatife sunt afii a devenii a se face 

lumeadeazi2003: mersi
mateighiorghe0: npk
Răspuns de danacika
2
Verbul copulativ este acel verb care intră în alcătuirea predicatului nominal, făcând legătura dintre subiect și numele predicativ.
Multe verbe ale limbii române pot fi verbe copulative în diferite contexte. Printre acestea, ar fi de enumerat următoarele: a fia devenia ieșia ajungea reprezentaa se simți. Ar fi, de asemenea, de menționat faptul că verbul a deveni este întotdeauna verb copulativ.Verbul a fi este verb copulativ atunci când nu este sinonim cu niciunul din următoarele a exista (ca în construcția: Copacul acesta este aici de 100 de ani.), a se găsi, a costa, a proveni, a dura, a ține, a trăi, a merge, a se afla, a se întâmpla.Verbele a ieși și a ajunge sunt verbe copulative atunci când sunt sinonime cu verbul a deveni.verb copulativ


Numele predicativ este partea esențială a predicatului nominal, care exprimă o însușire atribuită subiectului, prin care: califică (ce este, cum este), clasifică (clasa de obiecte) și identifică subiectul (cine este).Eu sunt elev la Liceul Industrial. (califică subiectul)Copilul era un băiat de liceu. (clasifică subiectul)Acela este profesorul nostru. (identifică subiectul)

lumeadeazi2003: mersi
danacika: cu placere
Alte întrebări interesante