Istorie, întrebare adresată de mareanamorcan, 8 ani în urmă

ce invenţii tehnice s-au produs în a doua jumătate a
secolului XIX-începutul secolului XX.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cojocarumarcoantonio
4

Răspuns:Primul semnal radio transmis peste Atlantic

12 decembrie 1901

Inventatorul și inginerul italian Guglielmo Marconi trimite primul semnal radio peste Oceanul Atlantic. La 19 ianuarie 1903, el reușește să transmită primul mesaj radio transatlantic, din partea președintelui SUA, Theodore Roosevelt, către regele Angliei, Eduard al VII-lea. Tehnologia lui Marconi a primit aprecieri pentru modul în care a contribuit la salvarea a sute de persoane aflate la bordul vasului Titanic, în 1912, când a permis recepționarea unui semnal de pericol trimis de către operatorul radio al navei. În urma acestui dezastru a fost modificată legislația, pentru ca aceasta să permită îmbunătățirea comunicațiilor radio și a siguranței maritime.

Invenția parașutei

25 august 1914

Inventatorul slovac Štefan Banič primește un brevet pentru parașuta sa militară. Este vorba despre prima parașută utilizată activ, care mai târziu va deveni parte din echipamentul standard al piloților.

Descoperirea penicilinei

28 septembrie 1928

Alexander Fleming, medic și bacteriolog scoțian, descoperă din întâmplare penicilina. Un deceniu și jumătate mai târziu, acest antibiotic salvează primul pacient.

Invenția aparatului foto de mici dimensiuni

1936

Fotograful Walter Zapp, un leton de origine germană, inventează un aparat de fotografiat atât de mic încât încape în palma mâinii. Acesta devine un articol indispensabil pentru serviciile secrete din lumea întreagă – chiar și James Bond are unul.

Explicație: sper ca te-am ajutat,cu placere

Alte întrebări interesante