Limba română, întrebare adresată de eumarius16, 9 ani în urmă

ce marcheaza doua puncte


poufun: Doua puncte înseamnă ca urmează cuvinte unei persoane sau o enumerare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisa0711
40
Două puncte este semnul de punctuație care anunță vorbirea directă sau o enumerare, o explicație, o concluzie și marchează totodată o pauză, în general mai scurtă decât cea indicată prin punct . Ele se pun atât la sfârșitul unei fraze cât și în interiorul ei.

emil3: Două puncte este semnul de punctuație care anunță vorbirea directă sau o enumerare, o explicație, o concluzie și marchează totodată o pauză, în general mai scurtă decât cea indicată prin punct . Ele se pun atât la sfârșitul unei fraze cât și în interiorul ei.
ManiaculAlex10: Două puncte este semnul de punctuație care anunță vorbirea directă sau o enumerare, o explicație, o concluzie și marchează totodată o pauză, în general mai scurtă decât cea indicată prin punct . Ele se pun atât la sfârșitul unei fraze cât și în interiorul ei.
ManiaculAlex10: Două puncte este semnul de punctuație care anunță vorbirea directă sau o enumerare, o explicație, o concluzie și marchează totodată o pauză, în general mai scurtă decât cea indicată prin punct . Ele se pun atât la sfârșitul unei fraze cât și în interiorul al ei.
Răspuns de pinguinu
24
doua puncte marcheaza o enumerare,o concluzie,o pauza
Alte întrebări interesante