Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Ce modă a introdus Ludovic al 14-lea?
Cine mă poate ajuta?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crissgheorghe
0
Cred ca e vorba despre stilul baroc
Răspuns de andreealabar
0

Ludovic al XIV - lea a dat ordin ca peruca să fie un accesoriu obligatoriu, de la rege până la ultimul lacheu, deoarece acesta avea noduli pe cap care trebuiau ascunși privirilor indiscrete. Toate ținutele începeau cu îngrijirea capului prin diferite tunsori și coafuri, acesta fiind elementul principal în orice ținută.

Barocul care este asociat cu epoca regelui Ludovic al XIV - lea - Regele Soare - este cel mai strălucit, cel mai magnific și mai elegant stil din istoria artei și din istoria costumului. În această perioadă, pieptănăturile și vestimentația au fost foarte complicate, dar în același timp incredibil de frumoase. Stilul barocului francez (în acest stil a strălucit și moda spaniolă a secolului XVI - lea) este stilul unei sărbători veșnice. Perucile perioadei Ludovic al XIV - lea impun numeroase bucle, iar frizerii concurează pentru originalitatea ornamentelor și coafurilor de volum pentru clienții lor.

În concluzie, Ludovic al XIV - lea a introdus moda perucilor.

Sper că te-am ajutat!


andreealabar: Eu ți-am explicat cum am ajuns la concluzia că Ludovic al XIV - lea a introdus moda perucilor. Am spus în concluzie, la final.
andreealabar: Ok
Alte întrebări interesante