Limba română, întrebare adresată de ivanka, 9 ani în urmă

Ce moduri de expunere contine textul "bivolul si cotofana''

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EagleEyes
18

Salut !

❁❁❁❁❁

╔════════❀

Fabula „Bivolul și coțofana” scrisă de George Topîrceanu este o operă epică ce prezintă o scurtă întâmplare, care poate fi concentrată astfel: văzând că pe spinarea unui bivol se plimbă o coțofană, un cățel sare și el, dar este aruncat brutal și apostrofat de bivol, întrucât cățelul nu-i aducea niciun folos. Narațiunea se îmbină cu monologul, al cățelului, căruia îi trece prin minte să sară în spinarea bivolului, și al acestuia, când îl apostrofează pe intrus. Opera prezintă defecte omenești puse pe seama animalelor prin intermediul alegoriei.

Narațiunea - reprezintă un mod de expunere prezent mai ales în epic și se asociază cu indicii de timp și de spațiu. Se folosește mai ales la verbe la timpuri din sfera trecutului, accentuând ideea de narare, de evocare, dar este utilizat și prezentul, ca timp al evocării sau pentru a crea impresia de iulizie a realității;

Monologul - reprezintă un mod de expunere ( procedeu literar ) prin care lirica personajului își analizează stările, ideile și gândurile și le aduce la cunoștință spectatorilor.

╚════════❀

Alte întrebări interesante