Biologie, întrebare adresată de nicoletitza, 9 ani în urmă

Ce organism (animal)-are cei mai mari ochi?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anarchy
1
Un exemplar foarte rar de calmar gigant, care a fost capturat în Antarctica, are cei mai mari ochi, susţin oamenii de ştiinţă.

Unul dintre ochii calmarului, cu un diametru de 27,43 de centimetri şi al cărui cristalin are marimea unei portocale, a fost găsit intact de biologii marini, care studiaza uriaşa creatură.

Corpul calmarului a fost conservată muzeul naţional al Noii Zeelande, Te Papa Tongarewa din Wellington, de la capturarea acestuia.

Acest calmar este cel mai mare exemplar al speciei Mesonychoteuthis hamiltoni, calmarul gigant, capturat vreodată. Are o lungime de 7,93 metri şi cântăreşte circa 495 de kilograme. Oamenii de ştiinţă susţin însă ca exemplarele aparţinând acestei specii pot ajunge până la o lungime de 14 metri.
Răspuns de Explorer25
0
   Salut ! Cel mai mare ochi din lume care exista pana in prezent pe Pamant este ochiul balenei albastre cu un diametru cuprins intre 34 - 40 cm .
   Are o lungime de 27 -33 metri , cam cat un bloc cu 8 etaje si jumatate , o inima care cantareste 1 tona , o greutate variata de 48 - 61 de tone , cam cat 12 elefanti la un loc , si cu toate acestea inca detine recorulrile pentru cel mai mare mamifer si cel mai mare animal din lume .
 
    Sper ca te -am ajutat si nu uita de cele 7 puncte pentru cel mai bun raspuns
Alte întrebări interesante