Limba română, întrebare adresată de Insula9000, 8 ani în urmă

Ce părere ai despre cartea "Pulbere de stele" de Neil Gaiman?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
6

Ce părere ai despre cartea "Pulbere de stele" de Neil Gaiman?

Despre această carte, eu am o părere bună, pentru că în ea se întâlnește o lume magică, unde legile omenești nici nu există și unde se întâlnesc și se îndrăgostesc muritori cu zâne, sau cu stele, așa cum s-a îndrăgostit în final eroul principal Tristan Thorn, care la început era îndrăgostit de Victoria Forester, dar care, până la urmă, el rămâne cu steaua ce voia să i-o aducă iubitei sale din Ținutul Zânelor.

După părerea mea, dacă citim cartea "Pulbere de stele", aflăm lucruri frumoase despre iubire, încredere și învingerea răului prin curaj, așa cum au reușit Tristan și steaua în Ținutul Zânelor.

Explicație

"Pulbere de Stele" de Neil Gaiman

Acţiunea romanului se petrece în satul Zidului într-o lume magică, cea a muritorilor şi cea a zânelor, iar aceste două lumi sunt separate doar de o spărtură în zid.

Anual are loc un festival unde muritorii și zânele se pot îndrăgosti și așa a apărut povestea eroului principal Tristan Thorn, care era îndrăgostit de Victoria Forester, căreia îi promite să-i aducă steaua pe care ei au văzut-o căzând în Ţinutul Zânelor.

Când Tristan se pregătea de călătorie spre ținut, descoperă adevărul despre naşterea lui și când ajunge în această lume magică își descoperă talentul de a găsi foarte ușor drumul.

Cititorul, odată cu Tristan, descoperă în Ținutul Zânelor o lume magică, în care legile omenești nu există, ci doar amuzament și unde pădurile te fac să uiţi absolut totul, iar vrăjitoarele mănâncă inimi de stele pentru a rămâne tinere.

Stelele sunt fete tinere şi foarte frumoase, care-şi pot rupe piciorul în cădere cu însemnul pe care regele l-a aruncat pe geam înainte să moară, pentru a fi găsit de unul dintre fiii săi și astfel doar acela va fi demn să-i poarte coroana.

Tristan o iubea atât de mult pe Victoria încât nu vedea frumuseţea stelei pe care o găsise în Ținutul Zânelor, însă el observă că steaua purta însemnul regelui și din această cauză ei vor trece prin multe confruntări, învingând împreună prin încredere cavalerii sumbri, fiii regelui Stormhold şi vrăjitoarele care voiau inima stelei.

Când ajunge la Zid, Tristan se întâlneşte cu Victoria, care îi mărturiseşte dragostea ei pentru un alt bărbat, cerându-i s-o ierte pentru promisiunea că va face cum dorește el dacă îi aduce steaua din Ținutul Zânelor.

În acest moment Tristan își dă seama că nu mai este îndrăgostit de Victoria, ci de stea și se întoarce în Ţinutul Zânelor, unde află că mama lui adevărată este moştenitoarea regatului.

Tristan și cu steaua mai trec și prin alte întâmplări împreună, dar ca fiecare basm și acesta se sfârșește cu bine.

Alte întrebări interesante